W poniedziałek 17.04.2023 r. na zajęciach artystyczno-technicznych, uczniowie wypiekali gofry. Podczas zajęć poznali zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, uczyli się przestrzegania zasad higieny w trakcie przygotowywania posiłków oraz utrwalali nawyki kulturalnego zachowania się przy stole. Korzystając z przepisu, odmierzali składniki , wsypywali je do miski, miksowali przygotowując ciasto. Kiedy wszystko było gotowe, przystąpili do pieczenia gofrów. Zapach wypiekanych gofrów roznosił się po szkole. Do gofrów uczniowie przynieśli różne dodatki: owoce, bitą śmietanę, dżem, cukier puder. Gofry wyszły znakomite. To było bardzo interesujące, praktyczne i „słodkie” doświadczenie, które przyniosło wiele radości i świetnej zabawy.
Najnowsze aktualności
Archiwum
2025-06-06 14:09:39
INFORMACJA
2025-06-06 13:57:44
Wycieczka do Czołpina w ramach projektu „Regionalne wsparcie rozwoju kompetencji kluczowych w pomorskich szkołach”
2025-06-06 12:20:54
Nasza szkoła z nagrodą w konkursie "Dzikie Zakątki"!
2025-06-06 10:38:26
HARMONOGRAM DYŻURÓW WAKACYJNYCH
2025-06-06 08:17:34
Kulinarny Dzień Dziecka
2025-06-05 14:13:57
EGZAMIN NA KARTĘ ROWEROWĄ
2025-06-03 08:34:04
Międzyszkolny Przegląd „ Z tańcem przez Kaszuby”
2025-06-02 11:52:20
LEKCJA Z MISTRZEM
2025-05-30 11:56:22
Taneczny sukces naszych uczennic
2025-05-28 09:16:42
Wyniki międzynarodowego konkursu plastycznego „Kameleon”
Archiwalna wersja strony
2023-04-19 13:32:10