W poniedziałek 17.04.2023 r. na zajęciach artystyczno-technicznych, uczniowie wypiekali gofry. Podczas zajęć poznali zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, uczyli się przestrzegania zasad higieny w trakcie przygotowywania posiłków oraz utrwalali nawyki kulturalnego zachowania się przy stole. Korzystając z przepisu, odmierzali składniki , wsypywali je do miski, miksowali przygotowując ciasto. Kiedy wszystko było gotowe, przystąpili do pieczenia gofrów. Zapach wypiekanych gofrów roznosił się po szkole. Do gofrów uczniowie przynieśli różne dodatki: owoce, bitą śmietanę, dżem, cukier puder. Gofry wyszły znakomite. To było bardzo interesujące, praktyczne i „słodkie” doświadczenie, które przyniosło wiele radości i świetnej zabawy.
Najnowsze aktualności
Archiwum
2024-11-26 09:43:40
MAMY TO! - WYRÓŻNIENIE W POWIECIE
2024-11-25 11:31:19
DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI I POZDROWIEŃ
2024-11-25 10:40:34
WYNIKI KONKURSU PLASTYCZNEGO - „JESIENNE KLIMATY – MAGIA CHWILI”
2024-11-25 10:01:44
Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia
2024-11-18 11:24:19
AKADEMIA Z OKAZJI ŚWIĘTA ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI
2024-11-15 10:22:18
OFERTA FOTOGRAFICZNA 2024/2025
2024-11-12 13:53:39
SZKOŁA DO HYMNU
2024-11-12 13:51:16
ZBIÓRKA DARÓW DO SCHRONISKA DLA ZWIERZĄT
2024-11-07 10:05:41
PASOWANIE PIERWSZOKLASISTÓW
2024-11-07 08:19:34
FINAŁ W UNIHOKEJA - MAMY MEDAL
Archiwalna wersja strony
2023-04-19 13:32:10