W poniedziałek 17.04.2023 r. na zajęciach artystyczno-technicznych, uczniowie wypiekali gofry. Podczas zajęć poznali zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, uczyli się przestrzegania zasad higieny w trakcie przygotowywania posiłków oraz utrwalali nawyki kulturalnego zachowania się przy stole. Korzystając z przepisu, odmierzali składniki , wsypywali je do miski, miksowali przygotowując ciasto. Kiedy wszystko było gotowe, przystąpili do pieczenia gofrów. Zapach wypiekanych gofrów roznosił się po szkole. Do gofrów uczniowie przynieśli różne dodatki: owoce, bitą śmietanę, dżem, cukier puder. Gofry wyszły znakomite. To było bardzo interesujące, praktyczne i „słodkie” doświadczenie, które przyniosło wiele radości i świetnej zabawy.
Najnowsze aktualności
Archiwum
2025-10-14 07:58:11
Życzenia z okazji DEN
2025-10-10 14:53:26
KONDOLENCJE
2025-10-07 07:53:34
TYDZIEŃ PRZECIWDZIAŁANIA PRZEMOCY RÓWIEŚNICZEJ
2025-10-03 14:48:49
Wycieczka uczniów klasy IIa
2025-10-03 14:20:40
Lekcja on-line z astronautą Sławoszem Uznańskim-Wiśniewskim
2025-10-03 14:15:36
Sukces naszej uczennicy!
2025-10-03 14:02:59
ZBIÓRKA DLA SCHRONISKA
2025-10-02 10:27:05
Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania
2025-10-01 13:35:37
Wycieczka do Ogrodów Hortulus
2025-10-01 12:55:13
Wycieczka klasy VI do Czołpina i Lasu Smołdzińskiego
Archiwalna wersja strony
2023-04-19 13:32:10